27 Mart 2013 Çarşamba

Facebook, Twitter'a Karşı



Rekabet nereden bakarsanız bakın her zaman iyidir. Sosyal medyada Facebook ve Twitter arasında Gerilla savaşı devam ediyor. Facebook'un dünyanın en çok kullanılan sosyal medya mecrası olduğunu kabul ettiğimiz bir gerçek. İnstagram'ı almasınında ardından, İnstagram fotoğraflarını tweet içerisinde göstermeyi engelleyen Twitter'a Facebook'un karşılık vermesi hiç gecikmedi.

Twitter geçtiğimiz günlerde Vine adlı bir hizmeti duyurmuş ve buradan 6 saniyelik videoları tweetlerde direkt olarak açmaya izin vermişti. Yani Vine kullanarak çekilen videolar, tıpkı fotoğraflar gibi direkt Twitter’da açılabilecek. Bunun ardından Facebook, Vine’a olan erişimi sona erdirdi. Vine kullanan kişiler, verdikleri linkleri Facebook üzerinden kullanamayacaklar, sadece tıklama ile erişme imkanına sahip olabilecekler.




Facebook – Twitter savaşı neyi getirir, neyi götürür bilmiyoruz. Ama görünen o ki, Facebook intikam için her şeyi yapacakmış gibi duruyor. Bakalım Facebook’a bir TT listesi gelecek mi? Bunu da yakın zamanda görecekmişiz gibi geliyor bize.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder