31 Mart 2013 Pazar

Geri Sayım Başladı...Facebook Telefonunu Piyasaya Sürmek için Heyacanlı




Sonunda kendi telefonunu piyasaya sunmaya hazırlanan Facebook’un davetlilerini ağırlayacağı tarih 4 Nisan.
Mark Zuckerberg ,PR takımıyla çalışarak Android piyasasında da Facebook’un yerini hazırladı. 4 Nisan için basın üyelerine tanıtım daveti gönderen Zuckerberg daha medyada işlerinin bitmediğini sözlerine ekledi. Böylelikle, Facebook cihazı ile ilgili söylentiler çok yakında sona eriyor. Şu sıralar, bir HTC cihazına Facebook eklentisi yapılmış olabilir gibi spekülasyonlar dolaşmakta.
Facebook inkar etse de hiçbir Facebook üyesi ağzını kapalı tutamıyor. Sosyal ağ, Apple iOS geliştiricilerinden yavaş yavaş uzaklaştı. İşin aslı, sosyal ağın son çıkardığı ürünler zaten bir mobil cihaz yapabileceklerinin sinyallerini vermekteydi. Poke, Instagram bağlantısı ve Facebook Messenger bunların en önemli örnekleri. Gelecekte, insanlar Facebook’un kendi için çıkardığı uygulamaları yüklemek ve daha rahat erişilebilirlik sağlayabilmek için Facebook’ un kendi cihazını tercih etme eğiliminde olabilirler. Facebook’un geleceği mobile dayanıyor gibi, işin ne derece ciddileşeceğini hepimiz göreceğiz.
Son söylemler cihazın nasıl bir şey olacağını az çok tahmin etmeye yarar nitelikte. Apple’ın iPhone’ una benzer kenarları oval gelen bir şekli olacağını ve tabi ki de Facebook Home tuşu olacağının haberini veriyor,5to9Google kaynakları. Aslında, HTC ve Nokia’nın sosyal ağ ile ortak ürünlerini daha önce gördüyseniz, sizin için bunlar yeni haberler olmayabilir. Hatırlarsanız, HTC ChaCha ve Nokia Asha 250 cihazları da birer Facebook tuşuna sahipti. Ayrıca, yeni cihazın ekranının 4.3 inch civarlarında olacağı da bir söylenti.
Cihazın 1.25 Ghz işlemcisi, 1GB ram, 16GB depolama, 5 megapixel arka kamera ve 1.6 megapixel de ön kamera gibi temel özellikleri mevcut.
Donanım ise Facebook’ un sonradan aklına gelen bir düşünce gibi görünüyor. Basitçe söylemek gerekirse, Facebook’ un burada yapmaya çalıştığı tek şey bunu satarak yaşam tarzı haline gelecek bir marka olabilmek.
Öte yandan, bu cihaz Facebook’un eline görülmemiş bir fırsat sunacak. Üyelerinin bütün hesap bilgilerine ve daha fazla özel detayına hakim olabilecek. Bir gözden geçirelim, Facebook şu anda randevularınızdan, gittiğiniz yerlere, iletişimde olduğunuz insanlardan, günün hangi saatlerinde telefonu aktif olarak kullandığınıza kadar her şeye zaten ulaşmıyor mu? Cevap oldukça basit, bu bahsedilenler Facebook’un şimdiye kadar yapmayı başardıklarıydı. Düşünün, bunu kendi cihazıyla yapmamalı, değil mi? Fakat artık çok geç.
Bu durum yüzünden dijital çağın en eski sorusunu tekrar ve tekrar akıllara getiriyor. Evet en vurucu nokta şu; Facebook’un hayatlarımıza bu kadar çok müdahale etmesine ne kadar istekliyiz? Sosyal ağlar artık güvenlik kaygılarına yabancı değil. Bütün bilgilerimizi denetliyor olması çok şeyi ifade ediyor. Tehlike mi yoksa aksine kolaylık mı? Buna siz karar verin. Cihazın başarısı karşılığında alacaklarımızın ne kadar çekici olacağı ile bağlantılı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder